Yritys

Vuonna 2005 tutustuimme pellettilämmitykseen ja toimeuduimme asentamaan pellettipolttimia lähiseudun omakotitaloihin. Asiakkailta saamamme palautteen perusteella päätimme laajentaa yritystoimintaa ja perustaa puupellettitehtaan. ProPellet Oy aloitti toimintansa avaamalla Ylivieskaan 2007 pellettitehtaan, jonka vuosikapasiteetti oli 6 000 tonnia. Tehdas suunniteltiin ja rakennettiin pääosin omana työnä. Etenkin tuotantolaitteisto oli tärkeimpiä koneita lukuun ottamatta, ”juuri oikeaan tarpeeseen”, paikan päällä itse valmistettua.

Toiminnan laajentuessa ja pelletin kysynnän kasvaessa alkoi uuden pellettitehtaan suunnittelu Ylivieskaan, tarkoituksena oli ajanmukaistaa tilat ja laitteet vastaamaan tarvetta. Uudet tilat saatiin tuotantokuntoon loppukesällä 2013, jonka jälkeen yhtiön toiminta siirtyi kokonaisuudessaan uusiin toimitiloihin. Uuden tehtaan myötä tuotantokapasiteetti kasvoi siinä vaiheessa 14 000 tonniin ja on siitä vielä tuplaantunut uudempien investointien myötä. ProPellet hankki omistukseensa osan Järviseudun Pelletti Oy:stä ja vuonna 2019 Alajärvellä aloitti toimintansa uusi pellettitehdas, jonka tuotantokapasiteetti on noin 10 000 tonnia vuodessa.

Jo alkuvuosina asensimme satoja pieniä pellettipolttimia. Vähitellen kokemuksen karttuessa ProPellet toimitti yhä isompia lämpölaitoksia suurempien kiinteistöjen lämmittämiseen. Tänä päivänä yhtiöllä on kyky rakentaa ja toimittaa asiakkailleen lämpöteholtaan yli 1 MW lämpölaitoksia. Lämmityslaitteet voidaan asentaa asiakkaan olemassa oleviin tai uusiin tiloihin – vaihtoehtoisesti kohteen yhteyteen rakennetaan erillinen lämpökontti.

ProPellet aloitti lämpöyrittäjyystoiminnan vuonna 2011. Avaimet käteen-lämpöpalvelu on saavuttanut merkittävää suosiota ja siitä on muodostunut yksi ProPelletin liiketoiminnan kulmakivistä. Asiakas hankkii tarvitsemansa lämpöenergian kokonaispalveluna, jolloin asiakkaan ei tarvitse investoida laitteisiin tai laitoksiin.

2020-luvun alkaessa ProPellet työllistää joko suoraan tai välillisesti kymmeniä ihmisiä ja toimii koko Suomen alueella.

Otteita ProPelletin taipaleelta:

2006 – ProPellet perustetaan – pellettipolttimia pieniin kiinteistoihin

2007 – Ylivieskan pellettitehdas aloittaa toimintansa

2009 – Lämmitysjärjestelmiä myos suurempiin kiinteistöihin

2012 – Lämpöyrittäjyys – ensimmäiset laitokset Ouluun ja Jyväskylään

2013 – Uusi pellettitehdas Ylivieskaan

2015 – Lämpöyrittäjyys – tarjouskilpailun perusteella lähes 20 uutta lämpöpalvelusopimusta

2017 – Lämpöyrittäjyys – koko Suomen laajuinen lämpöpalveluverkosto

2019 – Pellettitehdas Alajärvelle

2020 – Vuoden yritys Ylivieskassa

 Katso esitteemme  Vår brochur  Our brochure  Наша брошюра